По повод Световния ден на философията – 16 ноември, клуб „Дебати“ в ПГАВТ „А. С. Попов“ инициира провеждането на ученически прояви, с цел провокиране на критическото мислене и развиване на креативността чрез общуване. Проведе се дебат по тема: “Нужна ли ни е днес философията?“. Учениците от отбор 1, с участници от 10-в клас, утвърждаваха силата на древната наука, а отбор 2, с ученици от 10-а и 10-е клас, трябваше да намери аргументи за отричане на тезата. Всички участници в дебата бяха изключително активни и разпалено защитаваха своите позиции.

Ученици от десетите класове се включиха в конкурс за философско есе, по избрани цитати. Почетни места спечелиха: Емануела Николова, Симеон Богоев и Мартин Дуков, с водещата мисъл на Хорхе Ливрага: „Науката ни е довела до луната и сега е време философията да ни доведе до нас самите“.

Своите разбирания за философското наследство споделиха и ученици с художествени наклонности. Всички участници получиха награда с философска мисъл.

Идеята е даване възможност на младите хора да изграждат умения за водене на спор, с използване на силна аргументация, при решаване на важни въпроси.

Успех любомъдри ученици!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *