На 19.11.2020 г. успешно се проведе благотворителен мач, част от инциативата „Нашият спортен празник”. Тя е спечелена от комисия „Спорт” към Ученическия парламент на ПГАВТ „А. С. Попов” и е финансирана от Столична община.

 В благотворителния футболен мач се изправиха един срещу друг миналогодишните шампиони по футбол на гимназията – бившият 12Г клас, и настоящият 12Б клас -претендент за спечелването на титлата. Мачът се игра на терен предоставен от “Спортна София” и завърши с резултат 5-3 в полза на миналогодишните шампиони на „Попов”. 

Въпреки тежката епидемична обстановка в страната, мачът се проведе при спазване на всички мерки за безопасност и без присъствието на публика. С благотворителна цел бяха продадени  всички предвидени 150 билета за срещата. Тя се предаваше на живо от фейсбук страницата на Ученическия парламент. Събраните средства ще бъдат даренина Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев”, за клиниката по неврология, за деца болни от спинална мускулна атрофия. Общата сума от тази кампания възлиза на 660лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *