broshura_2020

Частен професионален колеж по въздушен транспорт – София е учебно заведение, в което се придобиват знания, умения и компетентности за най-високата четвърта степен на професионална квалификация по професията „Авиационен техник”. Обучението при нас е на високо ниво и дава възможност за защитаване на правоспособност за авиомеханици категория В 1.1.  и/или В 1.2. в съответствие с изискванията Европейската Агенция за Авиационна Безопасност и Гражданска Въздухоплавателна Администрация.  Сертификационните документи са валидни за всички държави от Европейския съюз и в редица трети страни.

Факт е, че над 85% от обучаемите намират реализация след успешно завършване на обучението, а  50% от тях намират работа още по време на производствената си практика в хангарите на организациите за техническо обслужване като Луфтханза Техник София, Аеро Техник, Българиа Еър Чартър, Терем Летец-София и други. 

Ние сме образователна институция в системата на авиацията (Заповед № РД 14-63/ 15.05.2012 на министъра на образованието и науката). Колежът осъществява обучение над средно образование с възможност за придобиване на 4-та степен на професионална квалификация, съгласно закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО). Продължителността на обучението е две години за лица навършили 18 години и притежаващи диплома за средно образование. Има възможност за две форми – редовна (дневна) и задочна форма на обучение. Базовата авиационна теоретична подготовка се осъществява по утвърдени от министъра на образованието и науката учебни планове и програми по професията Авиационен техник за нуждите на гражданската авиация. Съдържанието на модулите в учебните планове напълно покрива и изискванията на Регламент (ЕС) 1321/ 2014 за авиомеханици. Практическото  обучение се провежда се в уникални авиационни работилници  (4 работилници по механично и една за радио-електронно оборудване) и в реална работна среда в одобрени по европейски регламенти организации за техническо обслужване и ремонт на въздухоплавателни средства. Обучението ни е признато в Европа и дава възможност за придобиване на правоспособност за техническо обслужване на въздухоплавателни средства (ВС) при експлоатацията и ремонта на самолети, системи и оборудване.

 

Увличат ли се учениците ви по самолетите и свързват ли мечтите си с тях? Имат ли добри технически умения или се стремят към тях? Искат ли да овладеят престижна професия с бъдеще? Разберете повече за професия „Авиационен техник” и възможностите, които тя предлага!

 

Следващият задочен курс започва на 1 октомври. Повече информация можете да видите на интернет страницата ни и във facebook:

https://www.kvt.bg/

https://www.facebook.com/collegeofairtransport/

Ще се радваме да ви разкажем повече за професията и възможностите за бъдещата ви реализация.

Можете да се свържете с нас чрез: 

 

Тел.  +359 (2) 942 41 32

Тел.  +359 (2) 942 41 23

Моб.+359 882603693

         +359 895728496

Web: www.kvt.bg

Е-майл: kvt@sofiaflighttraining.com

Чрез facebook страницата ни: https://www.facebook.com/collegeofairtransport/

Адрес: Аерогара София, бул. Брюксел №1, сграда „Институт по въздушен транспорт“  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *