60 години, любимо училище!

 

Уважаеми колеги и приятели,

 

Колко много години ежедневно се потапям в светлите спомени. За вас и мен, това е моралният коректив, носталгичният блясък и порив за открития на света, които да предадем на поколенията – любовта към Родината и Науката.

С невероятна воля, търпение, любов и красота – ярка като звезда, се стремяхме да съчетаем всичко това в хармонично единство, излъчващо топлота към децата ни – нашите ученици. Единството не е празна дума.

Ние се стремяхме честно, от все сърце да съчетаем единството между Човек – Природа – Любов – Мъдрост, защото вярвахме и вярваме и днес, че над всичко това стои Свободата.

И ако трябва да призная, всичко, което се включва в думата Познание, ние смело, неотстъпно и с достойнство, успявахме да предадем и внушим на нашите възпитаници.

Днес, в този труден свят, знаем, че трябва да се борим и да вярваме искренно в силата и непреходността на това, което сме предали на учениците си – Знание.

Вярвам и се покланям пред всички вас, мои колеги, за достойните лични примери на красота и човеколюбие, които вие постоянно предавахте и предавате на своите ученици.

Зная, че в тези юбилейни дни мога с увереност да кажа, че децата ще раснат, ще литнат далече и старост ще дойде в нашите коси, но белият цвят на косите не пречи, когато душата в пролет цъфти.

Честит празник на всички учители и ученици!

 

С уважение и обич към вас:

Инж. Людмила Клячева – от 1972 г. до 1976 г. – ученичка в ТСЕ „А.С.Попов“

От 1988 г. до 2010 г. – учител в ПГАВТ „А.С.Попов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *