ЧЕСТИТ 60 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА ПГАВТ „А.С.ПОПОВ“!

  • Екоклубът в нашето училище работи от тринадесет години – и от тогава е екзотичен, с нестандартни идеи и членове. В него се събираме любители на прородата, такива които се възхищават от чудесата й и се вълнуват от нарушения на равновесието в нея.
  • От създаването на клуба, в него сме равни – всеки предлага идеи, споделя интересни факти и осъществяването на идеите. Този дух на разбирателство беше внесен още от първия председател на екоклуба – Светльо. Той измисли и името, което е съкращение от: Помощ за Опазване на Природата от Общественото Влияние.
  • В течение на годините се оформиха три направления в дейността на клуба. Първото е приобщаване към природата – първото е приовщаване към природата – природни феномени, нарушения и опазване на природата. Второто е, естествено, здравословен живот, без него не можем.
  • И трето – екология на духа – взаимоотношения помежду ни, с родителите, с приятелите.
  • Една от най- интересните дейности на клуба са екскурзиите, които провеждаме. С тях опознаваме красотите на околните планини през различните сезони. В екскурзиите ни участват и гости – ученици извън клуба, колеги и приятели.
  • Много от членовете на клуба се ориентираха в реализацията си към природни специалности. Имаме медици, ветеринар, биолози, агрономи, медицински сестри и безброй природолюбители, отдадени на различни каузи. Често работим с други клубове. Имаме общи дейности – садим растения в двора на училището, ходим на екскурзии, работим по общи проекти.
  • Екоклуб “ПОПОВ” беше създаден по проект и до сега работим по европейски проекти. През цялото време на съществуването ни сме били подкрепяни от ръководството на нашето училище, за което сме им безкрайно благодарни.

 

Ръководител на екоклуб “ПОПОВ” Стефанка Събева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *