„Вълни на познанието”

или как учители от ПГАВТ „А.С.Попов” обединиха усилия, креативни  методи и педагогически подходи , за да мотивират учениците си за по-задълбочено овладяване на знания и умения и изграждане на компетенции в различни области на познанието.

Началото – Обучение на персонала, през лятото на 2019 година, събра учители от гимназията, преподаващи в различни културно образователни области. Водени от мисълта за единността на знанието стигнахме до идеята, че преподаването и обучението може да излезе извън класната стая, да надскочи конкретния учебен час и да обедини знания, умения и компетенции на различни учебни програми. Роди се идеята за преподаване чрез проектно базирано обучение.

Реализацията – Месец октомври 2019 година – учители по БЕЛ, Свят и личност и Професионална подготовка „запалиха” с идеята си ученици от 12.б клас. Последваха месеци на усилена работа на сформиралите се групи – изследователска работа на учениците, консултации от учителите, изграждане на макета на продукта на проекта.

Продуктът:  https://popovnews.com/

  • учебен сайт, в който е събрана информация от различни направления на познанието.
  • Сайтът функционира от края на м. март 2020 година, непрекъснато се обогатява и е една от основните платформи за дигитално обучение на зрелостниците от гимназията, в трудните моменти, когато трябва да останем вкъщи .

Резултати :

  • Изградено сътрудничество при създаване и прилагане на знания, ключов елемент за справяне с предизвикателствата в областта на образованието;
  • Създадената платформа дава възможност на педагозите да споделят учебните си материали, да насърчават учениците към достигането да нови знания от различни области, да повишат интереса им към дистанционното обучение;
  • Формирани екипи за работа и изградениумения за работа в екип;
  • Насърчено критично мислене;
  • Формирана медийна грамотност…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *